Международната автогара в София. В края на лятото. От тук

...
Международната автогара в София. В края на лятото. От тук
Коментари Харесай

Защо заминавам за Германия? Четири съдби

Международната автогара в София. В края на лятото. От тук всеки ден стотици български жители отпътуват за чужбина. Едни - за малко, други - вечно.

След броени минути следващият рейс ще потегли за Германия. Пред входа му към този момент се е образувала опашка. Според Германската статистическа работа, през 2018 всеки ден по 74 българи са емигрирали във Федералната република. Днес в Германия живеят над 330 000 българи, като съвсем половината са се преселили в страната през последните 5 години, а над две трети от тях са на възраст под 45 години.

" В Германия не всичко е розово "

А хората, които всеки миг ще се качат в рейса? Какво ги е предиздвикало да заминат за Германия? Дали отиват там за дълго? Или просто ще гостуват на някого? Една усмихната млада жена споделя, че се е преместила в Германия през 2013 година. Тогава е била на 25 години. Решението ѝ да замине пристигнало непринудено - отворила ѝ се опция за работа и тя тръгнала без да се замисля. Името ѝ е Гергана Бориславова . Преди да се реалокира в Германия, е работела като хорист в Държавния музикален спектакъл в София.

" Изкарвах чисто на месец 327 лв.. Ситуацията беше нетърпима, всеки на мое място би постъпил по същия метод ", изяснява тя.

Според нея доста от българите, напускащи родината, се вземат решение на тази крачка поради проблеми от финансово-битов темперамент.

" Идвайки в Германия, те си мислят, че всичко в тази страна е розово, само че истината е, че и тук пари се изкарват мъчно. Конкуренцията е жестока. Непрекъснато би трябвало да се доказваш, че си добър, че можеш, че имаш капацитет и качества. "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР