Международната аукционна къща Sotheby‘s изчислява, че потник, носен от легендата

...
Международната аукционна къща Sotheby‘s изчислява, че потник, носен от легендата
Коментари Харесай

Екип на Коби Брайънт се продава за 7 милиона долара

Международната аукционна къща Sotheby‘s пресмята, че потник, носен от легендата на американския баскетбол Коби Брайънт, който почина преди близо три години в драматичен случай с хеликоптер, ще бъде продадена до 7 млн. $ идващия месец.

Ако продажбата при започване на февруари стигне предварителните калкулации на Sotheby’s, това ще бъде с съвсем два пъти повече от 3.7-те млн. $ за потник от иконата на Ел Ей Лейкърс, който има пет трофеи на НБА и два златни олимпийски медала.

Цената обаче няма да бъде задоволителна, с цел да задмине предходния връх, подложен през септември предходната година – 10.1 млн. $, с продажбата на потника с номер 23 на Майкъл Джордан в Чикаго Булс, който той носи през 1998 година по време на последния си поход към купа. Предишното върхово достижение бе сложено по-рано през 2022 с продажбата на фланелка на починалия Диего Марадона от Световното през 1986.

Екипът с номер 24 на Брайънт, подложен за продажба от неизвестен притежател, бе носен от именития състезател на Лейкърс в 25 мача по време на сезон 2007-08. По време на въпросната акция – единствената на Коби, в която той стана МВП на постоянния сезон, той бележи 645 точки. Потникът ще бъде изложен в Ню Йорк от 1-и февруари и е част от по-голяма онлайн продажба на спортни сувенири, която продължава от 2 до 9 февруари.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР