Международната асоциация на професионалните спортисти (WPA) обяви създаването на универсална

...
Международната асоциация на професионалните спортисти (WPA) обяви създаването на универсална
Коментари Харесай

Декларация ще защитава правата на спортистите при държавни допинг схеми

Международната асоциация на професионалните спортисти (WPA) разгласи основаването на универсална декларация за отбрана на правата на състезателите, съобщи " Ройтерс ". Тя ще съставлява ползите на 85 хиляди състезатели от 60 страни.

Декларацията, която се състои от 17 точки, ще даде право на спортистите да показват свободно мнението си. Състезателите ще могат сами да подписват групови контракти, както и да бъдат предпазени от дискриминация на работното си място.

Спортистите ще бъдат предпазени при съществуване на държавно спонсорирана допинг система, сходна на тази в Русия. Според WPA антидопинговата система е съсредоточена върху състезателите, а не върху лигите, федерациите, страните и притежателите на клубове, които биха могли да предизвикват потреблението на лекарства за повишение на резултатите.

Асоциацията регистрира, че постоянно правата на спортистите за обективен развой са потъпквани. Изпълнителният шеф на WPA Брендън Шваб сподели, че би трябвало да се създаде нова антидопингова система, която да пази състезателите, а не да ги трансформира в жертви.

" Това се случи пред очите на интернационална система, която наложи доста строги правила. Според нас те не зачитат главните права на спортистите във връзка с презумпцията за непорочност, правата за обективен развой и изискванията за обективни и пропорционални санкции ", сподели Шваб по време на конференция във Вашингтон.

В WPA членуват интернационалният синдикат на футболистите (ФИФПро), както и четирите огромни професионални лиги в Съединени американски щати и Канада - Националната футболна лига (НФЛ), Националната баскетболна асоциация (НБА), Националната хокейна лига (НХЛ) и Националната бейзболна лига (МЛБ).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР