Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (ИААФ) няма да възстанови членството

...
Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (ИААФ) няма да възстанови членството
Коментари Харесай

ИААФ няма да възстанови членството на руската федерация

Международната асоциация на лекоатлетическите федерации (ИААФ) няма да възвърне участието на съветската федерация по лека атлетика (ВФЛА), оповестява организация Агенция Франс Прес, базирайки се на собствен източник.

На 7 юни президентът на ВФЛА Дмитри Шляхтин е имал среща с управлението на ИААФ и двете страни са разискали детайлите към възможното връщане на правата на съветската федерация по лека атлетика, която седмица по-рано е изплатила дълг в размер на 3.2 милиона $. По този метод е било изпълнено последното условие на Международната асоциация на лекоатлетическите федерации.

Източникът на Агенция Франс Прес е декларирал, че работната група към ИААФ е оценила позитивно развиване на ВФЛА напоследък, само че последвалите нови негативни изявления в медиите са оказали уверено въздействие. Преди съвещанието на съвета на ИААФ в Монако на 7 юни вестник Сънди Таймс написа, че някои от актуалните ръководители на съветската лекоатлетическа федерация са взели участие във подправянето на документи по случая със сребърния медалист от международното състезание в дисциплината висок скок Данил Лисенко. Веднага по-късно организация Ройтерс осведоми, че треньорът по лека атлетика Владимир Мохнев, който е със спрени права за 10 години, продължава да практикува своята специалност.

Друг експерт в региона на леката атлетика Виктор Чегин, който също е дисквалифициран поради допингови нарушавания, е сключил контракти на държавно равнище за обезпечаване сигурността на съветски състезателен център в размер на 8,5 милиона рубли.

След отбелязването на тези обстоятелства от ИААФ са взели решение да не възвръщат участието на ВФЛА, а договарянията сред двете страни ще продължат и в бъдеще.

Членството на съветската лекоатлетическа федерация в ИААФ беше спряно през ноември 2015 година. Малко по-късно на съветските състезатели по лека атлетика беше позволено да вземат участие в разнообразни интернационалните шампионати под безпристрастен байрак.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР