Международната асоциация на екзорсистите се разгневи на холивудската звезда Ръсел

...
Международната асоциация на екзорсистите се разгневи на холивудската звезда Ръсел
Коментари Харесай

Екзорсисти гневни на Ръсел Кроу – създавал лошо впечатление за професията

Международната асоциация на екзорсистите се разгневи на холивудската звезда Ръсел Кроу и новия му филм, написа английският „ Гардиън “. Става въпрос за лентата „ Екзорсистът на Папата “.

Повечето екзорсисти са поласкани от интереса на Холивуд към тяхната процедура, само че съответно този филм беше избран като „ ненадеждно кино “.

В лентата, за която се твърди че е въодушевена от действителни събития, Ръсел Кроу играе екзорсист, който би трябвало да проверява обладаването на малко момче. По време на ритуала той разкрива вековна загадка на Ватикана.

В изказване от Асоциацията от миналия месец филмът е избран като „ придирчив “ и „ поставящ под въпрос кой е същинският зложелател “.

Вдъхновението за ролята на Ръсел Кроу е духовник с име Аморт, който основава Международната асоциация на екзорсистите през 1994 година „ Филмът цели да сътвори усещането, че екзорсизмът е нещо ненормално, чудовищно и плашещо като феномен “, показват от Асоциацията.

По-интересното – в тази ситуация екзорсистите коментирали лентата единствено въз основата на филмов откъс, само че не и на целия филм, който към този момент е по кината. Коментар липсва от всички – от тях, от Ръсел Кроу, от режисьора на лентата и от „ Сони пикчърс “. Според публицист от Ватикана Кроу отхвърля да разяснява сходни въпроси, тъй като през 2014 година църквата назова кино лентата му „ Ной “ „ изгубена опция, която пренебрегва Бог “.

Предисторията

Истинският Аморт бил антифашистки партизанин по време на Втората международна война. Той твърдял, че е направил близо 60 000 ритуала по екзорсизъм и, че „ разговарял с дявола всеки ден “. Друго негово изказване е, че висшият дявол населява Ватикана и обладава наред.

В същото време истинският Аморт бил извънреден кино фен, а обичаният му филм бил „ Екзорсистът “ от 1973 година

Относно връзките на католическата черква с киното, през 1614 година е оповестен за първи път текста Rituale Romanum, който разказва разпоредбите за екзорсизъм. До 1990 година църквата не гледаше с положително око на опитите на киното да пресъздава такива моменти, само че напоследък е по-модерно ориентирана.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР