Международната агенция за енергетика (МАЕ) потвърди прогнозата си за ръст

...
Международната агенция за енергетика (МАЕ) потвърди прогнозата си за ръст
Коментари Харесай

МАЕ потвърди прогнозата за ръст на търсенето на петрол в света през 2018 г.


Международната организация за енергетика (МАЕ) удостовери прогнозата си за растеж на международното търсене на нефт през 2018 година до 1,3 млн. барела дневно, излиза наяве от прегледа на организацията.

Търсенето на нефт в света през 2018 година, съгласно прогнозата на МАЕ ще е от порядъка на 99,1 млн. барела дневно.

Според данните за 2017 година международното търсене на нефт е било в границите на 97,8 млн. барела дневно.

По-рано ОПЕК остави непроменена прогнозата си за растеж на търсенето на нефт в международен мащаб за 2018 година с 1,53 млн. барела дневно.

От МАЕ изясняват, че забавянето на темпа на растеж на търсенето през 2018 година (+ 1,3 % спрямо 1,6 % през 2017 г.) ще е обвързвано главно с високите цени на петрола, смяна на структурата на потреблението на петрола в Китай, намаляване на търсенето на нефт от страна на Организацията за икономическо сътрудничество и раз и нарастване на потреблението на природен газ в няколко страни отвън състава на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Според информацията на МАЕ, петролните ресурси в страните от Организацията за икономическо сътрудничество и раз са спаднали през ноември 2017 година с 40,3 млн. барела – до 2,94 милиарда барела. По предварителни данни, през декември понижението на запасите е било още по-голямо, излиза наяве още от прегледа на организацията.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР