Международната агенция за енергетика (МАЕ) понижи прогнозата си за глобалното

...
Международната агенция за енергетика (МАЕ) понижи прогнозата си за глобалното
Коментари Харесай

МАЕ понижи прогнозата си за търсенето на петрол


Международната организация за енергетика (МАЕ) намали прогнозата си за световното търсене на нефт през 2018 година, спрямо предходните си упования с 0,1 млн.барела дневно - до 99,2 млн. барела дневно, излиза наяве от доклада на организацията.

В частност в посока намаляване с 60 хиляди барела е преразгледано търсенето през 2018 година както за страните, членуващи в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, по този начин и за тези отвън организацията.

МАЕ отбелязва, че без значение от това, че последните данни не престават да сочат за доста мощно търсене през първото тримесечие и началото на второто тримесечие на 2018 година, през второто полугодие се чака закъснение на темповете на растеж, поради покачването на цените на петрола.
Търсенето при започване на годината бе подкрепено от студеното време в Европа и Съединени американски щати, началото на строителството на нови нефтохимични мощности в Съединени американски щати и запазващата се икономическа обстановка, се споделя в отчета, като се напомня, че краят на зимния сезон и неотдавнашният скок на цените на петрола са в основата на преразглеждане на прогнозата.

Освен това МАЕ регистрира, че страните от ОПЕК са намалили добива на нефт със 130 хиляди барела дневно – до 31,65 млн. барела дневно. При това състояние страните от ОПЕК са изпълнили договорката за ограничение на добива на нефт със 172 %, а страните отвън картела – с 80 %.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР