Международната агенция за атомна енергия съобщи, че завишените нива на

...
Международната агенция за атомна енергия съобщи, че завишените нива на
Коментари Харесай

Радиацията в Северна Европа вероятно е свързана с ядрен реактор

Международната организация за атомна сила заяви, че повишените равнища на радиация, засечени над северните елементи на Европа евентуално са свързани с нуклеарен реактор, който или работи, или е в ремонт, само че към момента не е ясно къде тъкмо се намира, съобщи „ Асошиейтид Прес “.

Миналата седмица Естония, Финландия и Швеция регистрираха количества от изотопите рутений и цезий, както и други изкуствени радионуклиди над нормалните правила. От управляващите в трите страни подчертаха, че на тяхната територия не се е случило нищо, което да изяснява съществуването на тези химични детайли. Същото по-късно обявиха и още над 40 страни, които непринудено предоставиха информация на атомната организация на Организация на обединените нации. Радиацията е малко и не съставлява риск за живота на хората.

От Националния институт по публично здраве и околна среда на Нидерландия допуснаха, че източникът е в Русия и това „ може да е знак за щета на горивен детайл в атомна електроцентрала “. Руският държавен нуклеарен оператор обаче отхвърли подозренията като съобщи, че двете централи в северозападната част на страната не са записали никакви проблеми.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР