Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) заяви в петък, че

...
Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) заяви в петък, че
Коментари Харесай

На 10 юли МААЕ се събира за Иран

Международната организация за атомна сила (МААЕ) съобщи в петък, че ще организира особено съвещание за Иран на 10 юли. Това заяви АП.

Агенцията на Организация на обединените нации означи, че срещата е поискана от Съединени американски щати в отговор на отчета на МААЕ от по-рано тази седмица, който удостовери, че Техеран е нарушил границата за обогатяване на уран , избран от Съвместния повсеместен проект за деяние (JCPOA), прочут още като иранската нуклеарна договорка, от 2015 година
 Иран ще обогати уран до
Иран ще обогати уран до " всяко количество, което желаеме "

Рохани: Нашият съвет към Европа и Съединени американски щати е да се върнем към логиката и на масата за договаряния

По-рано иранският президент Хасан Рухани означи, че Иран ще усили обогатяването си на уран и ще спре повече задължения по контракта от 7 юли , откакто европейските подписали нуклеарни съглашения не съумяха да създадат задоволително, с цел да спасят нуклеарната договорка след изтеглянето на Съединени американски щати от него предходната година.
 Призоваха Иран да не обогатява уран
Призоваха Иран да не обогатява уран

Западът ускорява натиска над Техеран

Въпреки това той означи, че Иран може да понижи запасите си от обогатен уран, в случай че други страни по съглашението спазят отговорностите си по нуклеарното съглашение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР