Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) планира да изпрати четири

...
Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) планира да изпрати четири
Коментари Харесай

МААЕ планира мисии в четири украински АЕЦ през ноември и декември

Международната организация за атомна сила (МААЕ) възнамерява да изпрати четири обособени експертни задачи в четири атомни електроцентрали в Украйна през ноември и декември. Това заяви генералният шеф на МААЕ Рафаел Гроси на откриващата сесия на Управителния съвет на организацията, предава ТАСС.

" Четири задачи до четири други атомни електроцентрали в Украйна са планувани за ноември и декември “, цитира организацията думите на Гроси.

Той също по този начин означи, че от септември три екипа от специалисти на МААЕ са посетили Запорожката АЕЦ, организацията е направила три доставки на съоръжение за нуклеарна отбрана на разнообразни украински организации. Освен това специалистите са посетили хранилището за радиоактивни боклуци на Харковския междурегионален специфичен цех " Радон “.

В понеделник организацията разгласи, че по искане на украинското държавно управление през идващите седмици ще изпрати задачи от специалисти в Ровненската, Хмелницката и Южноукраинската атомни електроцентрали, както и в региона на Чернобилската атомна електроцентрала, съобщи Агенция " Фокус ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР