Международната агенция по енергетика (МАЕ) съобщава, че може да обезпечи

...
Международната агенция по енергетика (МАЕ) съобщава, че може да обезпечи
Коментари Харесай

МАЕ има готовност за обезпечи доставките на петрол в случай на изостряне на напрежението в Ормузкия пролив


Международната организация по енергетика (МАЕ) оповестява, че може да обезпечи доставките на нефт при положение на изострянето на напрежението в Ормузкия проток, се споделя в прессъобщение на организацията.

„ Международната организация по енергетика следи деликатно събитията в Ормузкия проток, в това число неотдавнашното залавяне на петролен танкер на Англия и е подготвена да работи при потребност “, се споделя в известието.

МАЕ декларира, че разполага с задоволително количество от ресурси, за да се покрият всички проблеми с доставките на нефт от региона на Ормузкия проток за нескончаем интервал. От организацията означават също по този начин, че добива на нефт през първата половина на 2019 година надвишава търсенето, а комерсиалните ресурси на Организацията за икономическо сътрудничество и раз са от порядъка на 2,9 милиарда барела, което е над междинните индикатори от пет години.

Както е известно на 19 юли вечерта военноморските сили на Иран задържаха в Ормузкия проток в иранските териториални води английският танкер Stena Impero и след това го откриха на пристанището Бандер Абас.

Инцидентът с Stena Impero се приема от някои като отговор на иранските управляващи на задържането на ирански танкер от английските управляващи в Гибралтар на 4 юли.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР