Международната агенция по енергетика (МАЕ) понижи прогнозата си за темповете

...
Международната агенция по енергетика (МАЕ) понижи прогнозата си за темповете
Коментари Харесай

МАЕ понижи прогнозата си за търсенето на петрол в света през 2019 г.


Международната организация по енергетика (МАЕ) намали прогнозата си за темповете на растеж на търсенето на нефт през 2019 година, поради забавянето на международната стопанска система, оповестява организация Ройтерс, базирайки се на думите на изпълнителния шеф на организацията Фатих Бирол.

„ МАЕ преразглежда прогнозата си за растеж на търсенето на нефт на международно равнище през 2019 година до 1,1 млн. барела дневно и може да я намали, в случай че международната стопанска система и изключително Китай показват по-нататъшно намаляване „ (на икономиката), е споделил той.

Очаква се, че добивът на нефт в Съединени американски щати ще се усили с 1,8 млн. барела дневно през 2019 година, което е по-малко спрямо предходното очакване миналата година от 2,2 млн. барела, отбелязва Бирол.

По думите на изпълнителния шеф на МАЕ, в Китай се следи най-бавният стопански растеж за последните 30 години, както и при някои от напредналите стопански системи. Освен това търсенето на нефт се оказва и под въздействие на комерсиалния спор сред Съединени американски щати и Китай, отбелязва Китай, обръщайки внимание и на напрежението в Близкия Изток. Той оповестява също по този начин и за готовността за предприемане на бързи и решителни дейности, в случай че възникне нужда. Както е известно, през юни МАЕ към този момент намали прогнозата си за търсенето на нефт в света през 2019 година до 1,2 млн. барела дневно. След това по-рано през сегашния месец юли МАЕ пък заяви за опазване на прогнозата си за растеж на международното търсене на нефт през 2019 година на равнището от 1,2 млн. барела дневно.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР