Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) към ООН получи достъп

...
Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) към ООН получи достъп
Коментари Харесай

МААЕ: Няма експлозиви на покривите на 3-ти и 4-ти реактор в Запорожката АЕЦ

Международната организация по атомна сила (МААЕ) към Организация на обединените нации получи достъп до декларирани от нея зони на следената от Русия   Запорожка АЕЦ в Южна Украйна месец след и специалистите й не са разкрили експлозиви , се споделя в изказване на Агенцията, представено от Ройтерс.

На 4 юли, че възнамеряват да провеждат нахлуване против най-голямата атомна електроцентрала в Европа, като Международната организация за атомна сила неведнъж предизвести за евентуална злополука вследствие на близки военни конфликти.

Малък екип на МААЕ, основан в централата, се опита да ревизира обвиняванията. През идващите седмици тя разгласява актуализации, с цел да каже, че в зоните, които е съумяла да посети, като се изключи, които наподобява не представляват риск за сигурността на централата.

" Експертите на (МААЕ) не са забелязали мини или експлозиви по покривите на реакторните здания на блок 3 и блок 4 и турбинните зали... откакто им беше даден достъп през вчерашния ден следобяд ", споделиха от МААЕ.

МААЕ съобщи на 5 юли, че достъпът до покривите на двата блока и елементи от турбинните зали е от значително значение. Украинските въоръжени сили споделиха преди ден, че " оперативните данни " демонстрират, че на тези два покрива са били сложени " взривни устройства ".

" След многократни претенции екипът имаше безконтролен достъп до покривите на двата реакторни блока и също по този начин можеше ясно да види покривите на турбинните зали. Екипът ще продължи своите претенции за посещаване на покривите на другите 4 блока ", се споделя в изказването от петък. 
 Спряха реактори в Запорожката АЕЦ
Спряха реактори в Запорожката АЕЦ

Това се прави поради техническа поддръжка

       
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР