Международна видеоконферентна връзка проведоха българският премиер Бойко Борисов и целият

...
Международна видеоконферентна връзка проведоха българският премиер Бойко Борисов и целият
Коментари Харесай

Борисов в международна конферентна връзка заради коронавируса

Международна видеоконферентна връзка организираха българският министър председател Бойко Борисов и целият Оперативен щаб в Министерски съвет, оповестява Дарик.

Темата на диалога с европейски и международни водачи бе разпространяването на ковид.

В него участваха израелският министър председател Бенямин Нетаняху, унгарският министър председател Виктор Орбан, италианският Джузепе Конте, австрийският канцлер Себастиян Курц, както и румънският министър-председател Лудовик Орбан.

Българският министър председател осведоми сътрудниците си, че у нас към този момент има 4 регистрирани случая на болни с вируса.

„ Най-важната дума в този диалог е „ взаимност “. Много е значимо да осигурим тестванията за лечебните заведения в нашите страни “, прикани той.

„ Второ – светът да се напрегне и да откри ваксина и лекарство. Убеден съм, че стопанската и финансова рецесия чука на вратата ни. Наред със всичко друго, извънредно сме обезпокоени от миграционната рецесия и незаконните мигранти, които влизат в Европа. Това са стотици хиляди хора, които не са под надзор. Идват от тежко инфектирани региони. Това е спомагателна, отежняваща обстановка в района. Много от страните не разрешиха износа на тестова, медицински дрехи. Всяка страна се избавя сама по себе си, само че думата „ взаимност “ значеше нещо преди този момент “, сподели още българският министър председател.

Борисов прикани страните да поддържат непрестанна връзка между тях и да обменят проби за вируса, както и най-неотложните лекарства, в случай че това се наложи. 

Борисов изиска да знае от останалите водачи какви ограничения са взели за отсрочване на образователните занятия в учебни заведения и детски градини, след което разгласи, че грипната почивка у нас може да завърши тази сряда, само че това би трябвало да бъде решено от Кризисния щаб. Премиерът разгласи още, че е открито решение за това защитни дрехи и маски да бъдат създавани в България, за което през днешния ден ще се организира среща при министъра на стопанската система Емил Караниколов. 

„ Благодаря, веселя се, че ви видях, въпреки и по интернет “, сподели Борисов на сътрудниците си в края на диалога.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР