Международна престъпна мрежа, извършваща масови измами с платена телевизия, бе

...
Международна престъпна мрежа, извършваща масови измами с платена телевизия, бе
Коментари Харесай

ГДБОП разби престъпна мрежа за нелегална кабелна телевизия

Международна незаконна мрежа, извършваща всеобщи измами с платена телевизия, бе ударена при огромна полицейска интервенция, извършена на територията на България, Германия, Гърция, Франция и Нидерландия.

Акцията е координирана от „ Евроджъст” в Хага, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Резултатите от интервенцията са посочили, че незаконната група е разширила своите противозаконни дейности в посока огромни нарушавания на аудиовизуалното авторско право. Щетите възлизат почти на 6,5 млн. евро, като заплашват съществуването на доста законни снабдители на платена телевизия на пазара.



Преустановена е дейността на повече от 200 сървъра в Германия, Франция и Нидерландия, а над 150 PayPal акаунта на нарушителите са блокирани. Днешната едновременна интервенция докара до спиране на сигнала за феновете на противозаконната платена телевизия в Европа, които са се възползвали от абонамент надалеч под пазарната стойност.

Дейността на проведената незаконна група стартира през 2015 година и се показва в нелегално наново лъчение и продажба на аудиовизуални артикули, наподобяващи на платформата „ Netflix”. За задачата е употребен характерен програмен продукт, основани са няколко станции за препредаване на сървъри, с цел да се деактивира разшифроването на истинските стратегии и да се генерира противозаконния IPTV сигнал. Членовете на бандата са предложили на необятна аудитория от неподозиращи клиенти действителни платени телевизионни стратегии, кинематографични произведения и наличие при поискване на доста ниска цена.

Нелегално добитите активи след това са прехвърляни в задгранични банкови сметки. Членовете на групата са обвинени в осъществяване на огромни измами, киберпрестъпност и пране на пари.

Разследващите органи у нас са осъществени претърсвания и изземвания на електронни доказателства от два адреса в гр. Петрич – офиси и седалища на компаниите, употребявани за осъществяване на незаконната активност. Шест месеца по-рано отдел „ Киберпрестъпност “ на ГДБОП почнал документиране на незаконната активност, която се правила на територията на страната, като част от цялата интернационална активност.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР