Международна полицейска операция, координирана от Европол, с участието на България,

...
Международна полицейска операция, координирана от Европол, с участието на България,
Коментари Харесай

Операция с българско участие спря нелегално излъчване на телевизионни програми

Международна полицейска интервенция, координирана от Европол, с присъединяване на България, Кипър, Гърция и Холандия прекрати незаконното лъчение на стотици телевизионни стратегии, от които, по първични данни, е генериран голям месечен доход. Абонатите на компанията, осъществявала незаконната активност, са били хиляди, като месечната такса, заплащана от всеки от тях, е била доста по-ниска от нормалната за сходна услуга. По първични данни разпространяването на каналите се е правило на територията на цяла Европа.

 1

Общо в България, Гърция и Кипър са осъществени процесуално-следствени дейности на 17 адреса, като у нас, на 9 януари, са осъществени претърсвания и изземвания на 4 адреса в София и Петрич. Има и един арестуван. Иззети са над 70 сателитни приемници, 5 конвертора за превръщане от видео към дигитален сигнал, системи за далечен надзор и мрежово съоръжение и 84 сървърни конфигурации, служещи за нелегално разпространяване на телевизионни канали през IPTV.

Проведената интервенция е резултат от засилените ограничения за противопоставяне на нарушаването на авторските и сродни права върху телевизионни стратегии и отбрана на интелектуалната благосъстоятелност.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР