Международна полицейска акция е разбила огромна схема за наркотици, предотвратявайки

...
Международна полицейска акция е разбила огромна схема за наркотици, предотвратявайки
Коментари Харесай

Холандско-австралийска операция разби огромна схема за наркотици

Международна полицейска акция е разрушила голяма скица за опиати, предотвратявайки наводняване от милиони хапчета екстази в Австралия, заяви Агенция Франс Прес. Наркотиците са били предопределени основно за младежи.

Съвместната холандско-австралийска интервенция иззе MDMA - главната съставна част на екстази - на стойност 200 милиона $ в Холандия и Белгия и докара до обвинявания против 11 души, в това число една жена от Австралия, оповестиха чиновници.

" Това е една от най-важните интервенции в историята на съдействието сред всички наши организации ", съобщи министърът на вътрешните работи Питър Дътън, който управлява австралийските полиции и организации за сигурност.

След многомесечно следствие през август на холандското пристанище в Ротердам бяха хванати към 700 кг MDMA, заяви австралийската федерална полиция. След това холандската полиция извърши акции на 15 места в Холандия и Белгия на 5 ноември, разбивайки две секрети лаборатории с MDMA и 50 тона химикали-съставители на екстази, заяви полицията.

" Ние считаме, че тази незаконна мрежа е взела участие в скица за оползотворяване на доста хиляди кг MDMA, което се равнява на десетки милиони хапчета, огромна част от които евентуално е била предопределена за Австралия ", съобщи Анди Крааг, асистент комисар на холандския Национален отдел „ Криминални следствия “.-->

Крааг сподели на конференция в Бризбейн, че конфискуваното вещество MDMA " може да бъде употребявано за повече от 10 милиона хапчета екстази. "

Дътън от своя страна добави, че контрабандистите са се надявали да произведат от материала екстази особено за „ седмицата на учебните заведения “, когато хиляди възпитаници от гимназията се забавляват по плажовете в Куинсланд, започващи този уикенд.

Той означи триумфа на интервенцията и добави: „ хората, които ви споделят, че губим борбата и войната против опиатите, не знаят какво приказват “.

Крааг съобщи, че задържаните в Европа включват двама „ високопоставени “ и че се чакат спомагателни арести.  " Искаме да разбием цялата верига ", сподели той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР