Международна организирана престъпна група за измами чрез фиктивна търговия с

...
Международна организирана престъпна група за измами чрез фиктивна търговия с
Коментари Харесай

Разбиха международна група за финансови измами, хванаха двама от ръководителите в София

Международна проведена незаконна група за измами посредством фиктивна търговия с финансови принадлежности, корупция, компютърни закононарушения и пране на пари е била разрушена на 2 април при акция в Германия, Австрия, Сърбия и България, оповестиха от пресцентъра на прокуратурата.
У нас са арестувани трима български и един немски жител, двама от които са измежду хипотетичните ръководители на групата. За немския жител Софийският градски съд е определил мярка "постоянен арест ". Други двама от арестуваните са под домакински арест, а един - с наложена парична гаранция.
В Сърбия са арестувани петима. Поставени под наблюдаване са повече от 30 банкови сметки, запорирани са движими движимости и парични средства.
В Германия е била блокирана банкова сметка на незаконната група с над 2.5 млн. евро.
Разследването против интернационалната незаконна група е почнало от Германия преди близо година, взаимно с екип на Централната прокуратура на Австрия за битка с икономическата престъпност и корупцията.
Потърпевши от активността на незаконната мрежа са хиляди жители на десетки европейски и други страни. Разследващи пресмятат, че вредите от измамите възлизат на близо 80 млн. евро, в случай че огромен брой потърпевши не са подали тъжби.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР