Международна научна конференция „Идеи, идеали – възход и крушение“ се

...
Международна научна конференция „Идеи, идеали – възход и крушение“ се
Коментари Харесай

Престижен форум в Русе събира учени за идеи, променили цивилизационното развитие

Международна научна конференция „ Идеи, идеали – напредък и поражение “ се открива на 23 април, от 13 часа в отдел „ Изкуство “ на Република България „ Любен Каравелов “. В нея ще вземат участие над 80 научни служащи, преподаватели, откриватели, докторанти от 24 български и интернационалните организации, университети, научни институти към Българска академия на науките, библиотеки, галерии и други. Научен началник на конференцията е проф. д.и.н. Вера Бонева. Конференцията е отворена за визити на жители и посетители на града.
Целта е да се интерпретират разнообразни гледни точки върху тематиката за въздействието на хрумвания и идеали, трансформирали цивилизационните процеси. Форумът се посвещава на 185 години от рождението и 140 години от кончината на патрона на русенската библиотека – Любен Каравелов.
Ще бъдат показани 97 отчета , разпределени в 4 тематични секции . Научните разработки обгръщат разнообразни области на: историята, теологията, дипломацията, културологията, интернационалните връзки, изкуствата и филантропичните науки, образованието, обществените науки, логиката на психиката, литературата и езикознанието, политиката и интернационалните връзки, опазването на здравето и други дялове на човешкото знание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР