Международна конференция на тема "Социалната икономика - за икономически устойчив

...
Международна конференция на тема "Социалната икономика - за икономически устойчив
Коментари Харесай

Международна конференция "Социалната икономика - за икономически устойчив и социално приобщаващ ЕС" ще се състои в София

Международна конференция на тематика "Социалната стопанска система - за стопански резистентен и обществено приобщаващ Европейски Съюз " ще се състои през днешния ден и на следващия ден в зала "Триадица " на резиденция "Бояна " в София.

Събитието е част от календара на българското европредседателство.

Целта на конференцията е да насърчи обмена на отзиви за провокациите и опциите за бъдещето на обществената стопанска система в подтекста на цифровата гражданска война и приобщаващия напредък.

По време на двудневния конгрес политици от Европейския съюз и от страните от процеса на разширение, представители на интернационалните организации, обществени сътрудници и организации на гражданското общество ще обсъдят по какъв начин обществената стопанска система може по-добре да отговори на актуалните провокации пред Европа и да способства за потребностите от приобщаващ стопански напредък.

Дискусиите ще се съсредоточат върху подобряването на разбирането за ролята на обществената стопанска система при оправянето с някои от главните провокации - основаването на устойчиви и почтени работни места, подобряването на обществената правдивост за всички и намаляването на неравенствата.

Участниците в събитието ще търсят отговор на въпросите - по какъв начин обществената стопанска система става устойчива, кои са удобните условия за мощна обществена стопанска система в Европейския съюз, какви би трябвало да са вложенията и финансовите принадлежности за развиването на бранша.

Основна тематика ще са ограниченията за поощряване на интеграцията на хората в неравностойно състояние в обществото и на пазара на труда. Ще бъдат разисквани и ограниченията за по-ефективно обществено включване, развиването на "сребърната " стопанска система и ролята на дамите в обществената стопанска система.

Програмата на конференцията включва министерска кръгла маса. Участниците ще обсъдят по какъв начин обществената стопанска система може да способства за доближаването на системите за обществена отбрана и социално-политическите решения на европейско ниво.
Очаква се конференцията да бъде открита от обществения министър Бисер Петков Бисер Петков е министър на труда и обществената политика. Роден е на 6... към профила.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР