Международна група учени заключи, че бягането с каквато и да

...
Международна група учени заключи, че бягането с каквато и да
Коментари Харесай

Бягането намалява риска от преждевременна смърт

Международна група учени заключи, че бягането с каквато и да е дълготрайност понижава риска от преждевременна гибел заради всевъзможни аргументи, оповестява сп. "Бритиш джърнъл ъв спортс медисин ".

Специалистите са анализирали резултатите от 14 проучвания, обхванали 132 149 участници. За 5,5-35-годишен интервал били регистрирани 25 951 смъртни случая.

Оказало се, че бягането понижава вероятността от гибел заради всевъзможни аргументи с 27 %, в резултат на сърдечносъдови заболявания с 30 % и на рак с 23 %. При това не е открита значима взаимозависимост сред смъртността и честотата, продължителността и темповете на бягането.

Авторите на проучването означават, че даже дребното натоварване с тичане, да вземем за пример един път седмично с дълготрайност не по-малко от 50 минути и скорост не по-малко от 8 км/ч, въздейства благотворно върху здравето, а по-честата физическа интензивност не носи спомагателни изгоди.

Препоръчваните от Световната здравна организация ежеседмични правила за минимална физическа интензивност са бързо вървене в разстояние на 150 минути или 75-минутно тичане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР