Международна група учени установи, че вярата на хората в свръхестественото,

...
Международна група учени установи, че вярата на хората в свръхестественото,
Коментари Харесай

Учените обясниха вярата в дявола

Международна група учени откри, че вярата на хората в свръхестественото, в това число в дявола и злите духове, е обвързвана с разпространяването на инфекциозни болести. Изводите на откривателите са оповестени в научното издание Science Alert.

Епидемиите, в това число огнища на чума и други световни произшествия, са способствали за известността на моралния витализъм - вярата, че здравето на индивида зависи от силите на положителното и злото. При това държанието на човек с такива убеждения в действителност понижава риска от болести, укрепва имунната система, подхранвайки същите тези убеждения, настояват учените.

За да потвърдят това съмнение, откривателите са анализирали данни за " вярата в дявола ", събрани измежду няколко хиляди студенти от тридесет разнообразни страни. Анализът посочил, че съществува много мощна връзка сред вярата в " злите духове " и държанието, което оказва помощ за отбрана от инфекциозни болести. Според учените всичко това демонстрира, че античните национални суеверия в миналото са били в действителност дейно средство за отбрана от патогени.

По-рано Олга Христофорова, която е помощник в Научноизследователската лаборатория по теоретична фолклористика към Руската академия на науките, изясни за какво актуалните хора към момента се опасяват от демони.

По думите ѝ когато човек не схваща какво се случва с тялото и душeвността му, той се пробва да го изясни със зли сили, които се вселяват в него и предизвикват премеждия. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР