Международна група учени от Канада и Франция са провели изследване,

...
Международна група учени от Канада и Франция са провели изследване,
Коментари Харесай

Учените със сензационно откритие! Съзнанието е страничен ефект на Вселената

Международна група учени от Канада и Франция са провели проучване, което потвърждава, че мозъкът на човек се състои от същата звездна материя, от която е и Вселената. Освен това мозъкът е организиран по този начин, че да максимализира ентропията, непряк резултат на което се явява съзнанието.

Новото проучване дава отговор на въпроса по какъв начин се получава по този начин, че човек осъзнава себе си и това, което го обкръжава. Тази мистерия интересува учените към този момент доста епохи - от кое място се взима съзнанието и по какъв начин се образува то.

В мозъка протичат същите процеси, както във Вселената от момента на Големия гърмеж - т.е. ентропията вътре в себе си се усилва - в тази ситуация - като динамичност на личността.

За да потвърдят тази догадка, учените са провели редица опити, изследвайки синхронността на работата на невроните и връзките сред тях у девет души. Седем от тях са били епилептици.

В началото учените сравнили по какъв начин работят невроните в положение на сън или бодърстване, по-късно изучили разликата на мозъка в миг на припадък и в обикновено положение при епилептиците. Оказало се, че при цялостно схващане ентропията при хората достигала своя пик. Тоест, съзнанието като непряк резултат съпътства положението, когато мозъкът може да обработва огромно количество информация.

Тези заключения ще станат база за по-нататъшната работа над проучване на съзнанието.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР