Международна група учени излезе с твърдение, че климатичните промени в

...
Международна група учени излезе с твърдение, че климатичните промени в
Коментари Харесай

Глобалното затопляне може да бъде изгодно за Русия и Канада

Международна група учени излезе с изказване, че климатичните промени в близко време могат да доведат до значително понижаване на селскостопанската и морската продукция в целия свят. На собствен ред, това може да докара до всеобщ дефицит на храна, оповестява порталът „ Science Advances ”, представен от БГНЕС.
Климатолозите на процедура признаха невъзможността отделянето на въглероден двуокис в атмосферата да бъде понижено, а евентуално към този момент е достигната сериозната точка в този развой. На учените не им остава нищо друго, с изключение на да вършат разбори и да предвиждат, каква орис чака човечеството поради личната му непредвидливост и паразитно отношение към природата.
Експерти са проучвали къде се отглеждат и се добиват в морето главните артикули и какво е въздействието на климата върху тези райони. Според учените, от световното стопляне най-силно ще пострадат тропическите региони. В същото време в страни като Канада и Русия ще се подобрят изискванията за развиване на аграрния бранш.
Най-песимистичният сюжет планува по-голямата част от популацията на земята през последното десетилетие на XXI в. да живее в региони с изострен дефицит на храна. Аграрният бранш може да загуби до ¼ от своя размер на произвеждане, а риболовът – към 60 %.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР