Международна група палеонтолози наскоро откри фосилизираните останки на нов вид

...
Международна група палеонтолози наскоро откри фосилизираните останки на нов вид
Коментари Харесай

Откриха останките на нов хищен динозавър

Международна група палеонтолози неотдавна откри фосилизираните остатъци на нов тип великански хищни динозаври в Тайланд. 8-метровото създание е нов член на необятно публикувана група антични влечуги, наречени Carcharodontosaurids, написа БГНЕС.
Според проучването, оповестено от теоретичен източник от PLOS, откритието е доста, защото способства за разбирането на околната среда на Земята през интервала на ранната креда, преди 146–100 милиона години.
Новооткритото гигантско влечуго е четири пъти по-голямо като дължина от различен застрашителен див звяр от епохата Юра - велосирапторът. Изкопаните остатъци, които съгласно известията принадлежат на най-малко четири екземпляра от новооткрития тип, включват черепи, гръбнак и бедрените костни вкаменелости. Съществото е наречено Siamraptor Suwati, в чест както на Тайланд, по този начин и на Суват Липтапанлоп, тайландски спонсор на изследователската група.
По-специално, Siamraptor Suwati е първото кархародонтозавърско изкопаемо, намерено в Югоизточна Азия, се споделя в изследването. Фосилизираните остатъци от динозавъра са открити в тайландската провинция Нахон Ратчасима. Според палеонтолозите, огромният див звяр е принадлежал към група обилни хищни динозаври, които са обитавали нашата планета през интервалите Юра и Креда.
Изследователите обаче считат, че това създание по-рано е еволюирало и се разминавало с останалите членове на групата Carcharodontosaurus. Палеонтолозите допускат също, че Siamraptor suwati е допустимо да е ловувал по-малки влечуги на най-малко три континента от ранната Креда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР