Международна двудневна среща “Моята европейска община ще се състои днес

...
Международна двудневна среща “Моята европейска община ще се състои днес
Коментари Харесай

Международна конференция се провежда в Аксаково

 Международна двудневна среща “Моята европейска община " ще се състои през днешния ден и на следващия ден,  15 и 16 май, в гр. Аксаково.

В рамките на срещата е планувано разширение на съществуващата към този момент партньорска мрежа “Отворени общини " от 10 участници. Официално към тях ще бъдат присъединени община Дългопол, португалската Вила Нова де Сервейра, италианската Озило и словенската Нова горица.

В навечерието на 26-и май участниците в интернационалния конгрес ще проведат симулационна игра “Европейски избори 2019 ". Във втория ден на форума - на 16-и май, сътрудниците ще проведат първите електронни избори за поощряване на младежкото присъединяване в процеса на взимане на решения за Е-управление.

На срещата в Аксаково е очакван деен продан на положителни практики и достижения на общините с европейска поддръжка, както и затвърждаване на третия сюжет от “Бялата книга за бъдещето на Европа " - “Този, който желае повече, прави повече ".

Международната конференция, която стартира в Аксаково, е част от плана “Европейското бъдеще е нашето бъдеще ", финансиран от програмата “Европа на жителите ", финансирана от Европейската комисия в Брюксел, по който бенефициент е община Аксаково.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР