Международен трибунал призова Русия да освободи незабавно 24-те украински моряци,

...
Международен трибунал призова Русия да освободи незабавно 24-те украински моряци,
Коментари Харесай

Русия да освободи украински моряци, призова Международен трибунал

Международен арбитражен съд прикани Русия да освободи " неотложно " 24-те украински моряци, задържани предишния ноември в региона на полуостров Крим, осведоми БГНЕС. " Руската федерация би трябвало неотложно да освободи украинските бойци, арестувани в Керченския пролив и да им разреши да се върнат в Украйна " , сподели арбитър Джин-Хюан Пайк от Международния арбитражен съд за морско право, който се намира в немския пристанищен град Хамбург.
В същото време в решението се отбелязва, че трибуналът не смята за належащо да изисква от Русия да спре наказателното гонене на моряци и да се въздържа от започване на нови каузи. Русия обаче съобщи, че няма да взе участие в чуванията, защото трибуналът не е оторизиран да преглежда украински каузи.
Припомняме, че на 25.11.18 година два плавателни съда на украинския флот нарушиха държавната граница на Русия в Черно море и рисково маневрираха няколко часа, без да дават отговор на законовите условия на съветските управляващи. Граничната защита задържа корабите, за което трябваше да употребяват оръжия. Трима украински моряци бяха леко ранени. Общо на борда са били 22 моряци и двама чиновници на СБУ. Всички те бяха задържани по обвинявания в нарушение на държавната граница.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР