Международен панаир - Пловдив ухае днес и утре така, че

...
Международен панаир - Пловдив ухае днес и утре така, че
Коментари Харесай

Най-добрия готвач у нас избират днес и утре в Пловдив

Международен панаир - Пловдив ухае през днешния ден и на следващия ден по този начин, че е в положение да провокира всеки усет. Над 120 са кандидатите за Националната кулинарна купа на България, а шампионатите се организират през днешния ден и на следващия ден. Палата №2 се трансформира в една голяма кухня, само че има и терени, в които са устроени спонтанни заведения за хранене, с цел да се премерят и уменията на сервитьорите.

Днес е денят на самостоятелното показване, претендентите за купата " Най-добър готвач " подготвят рибно предястие и главно ядене от алено месо. Утре за тях ще е предизвикването, наречено " Черна кутия " - би трябвало да импровизират и изпълнят рецепта от артикули, които ще намерят в кутията. Наред с одобрените кулинари, своите сили тестват и възпитаници от професионалните учебни заведения в категорията " Най-добър млад готвач ". Те би трябвало да създадат предястие и главно ядене в три порции за 180 минути.

Днес се организира и пица шампионат, както и много атрактивно съревнование за най- добър барман, а на следващия ден са отборните надпревари в два тура- в първия задачата е да се оправят с предястие от патешко филе, главно ядене с алено месо и десерт от сметана, череши, шоколадов блат, черешова ракия или ликьор. Втората задача крият още веднъж Черните кутии. Успоредно на следващия ден ще бъдат и надпреварите за подготвяне на паста и специалитети от телешко месо.
Най-голямото и влиятелно кулинарно съревнование у нас се провежда от Българската асоциация на професионалните готвачи, а сътрудници на форума са Асоциацията на сомелиерите и Българската асоциация на барманите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР