Международен консултант ще прави анализ на концесията на Юлен в

...
Международен консултант ще прави анализ на концесията на Юлен в
Коментари Харесай

Международен консултант ще прави анализ на концесията на „Юлен” в Банско

Международен съветник ще прави разбор на концесията на „ Юлен ” в Банско Правителството разисква опциите да се наеме задоволително самостоятелен и влиятелен интернационален съветник , който да направи разбор на концесионния контракт на " Юлен " за Ски зона Банско . Това заяви пред публицисти в Министерския съвет министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Целта е да се поправят главните неточности в контракта , които са още от 2001 година, разясни той. Тези неточности са, че в контракта се приказва за разнообразни граници и територии на концесията като има единствено един неоспорим детайл и това е контура на Териториално устройствения проект , уточни министърът. " Очевидната трудност на този проблем ще бъде разискван посредством интернационален съветник. Става въпрос и за стопански разбор и желанието на държавното управление да увеличи концесионното заплащане ", съобщи Димов.

На срещата ни с Марк Жирардели в понеделник говорехме, че ски спортът в България би трябвало да има бъдеще , уточни министърът. Жирардели, беше доста диалогичен и това ми дава съображение да мисля, че при задоволително положително предложение от интернационален съветник може да се откри решение на проблема , който е към този момент от 17 години, съобщи още Димов.

Запитан дали може да се приказва за спор на интерес в случай, че Марк Жирардели е бил консултант на министърът на туризма Николина Ангелкова , Нено Димов сподели, че не може да каже дали има спор на ползи . Това е въпрос, който би трябвало да се взема решение от други институции, уточни той.

Марк Жирардели разгласи в понеделник, че е краен притежател на " Юлен ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР