Международен изследователски екип разкри тайна, свързана с техника, която била

...
Международен изследователски екип разкри тайна, свързана с техника, която била
Коментари Харесай

Експерти разкриха тайна, свързана с техниката на Рембранд

Международен проучвателен екип разкри загадка, обвързвана с техника, която била употребена през 17-и век от Рембранд , съобщи Франс прес. Новината бе обявена от съдействалия за проучването Европейски синхротрон в Гренобъл .
 
Специалисти от Рейксмузеум в Амстердам и катедрата по просвета за материалите в университета в Делфт откриха основна съставна част, употребена от холандския занаятчия на четката, с цел да приложи въпросната техника за да придаде релеф на обособени елементи от картините си.
Scientists have found the rare secret ingredient Rembrandt used to make his paintings so vibrant:
— artnet (@artnet) " Учени откриха, че загадъчната съставна част е минералът плумбонакрит ", се споделя в официално съобщение на синхротрона . " Тя е открита в напълно малко картини от тази ера. Съдържа се също в проби от картини от 20-и век и в пигменти, употребявани от Ван Гог в негова картина ".

 
" Получените резултати демонстрираха, че съществуването ѝ не е инцидентно и не се дължи на " заразяване ", съобщи ръководителят на екипа Виктор Гонсалес от Рейксмузеум .
Rembrandt's secret technique REVEALED: Scientists discover the 'missing ingredient' for the unique Impasto method used by the Old Master (and it is now used in keeping cars bright red!)
— PetitJaco (@PetitJaco) Изследването е осъществено благодарение на Европейския синхротрон в Гренобъл , който анализирал редица проби от дребни фрагменти от три фамозни платна на Рембранд - " Портрет на Мартен Солманс " (1634), " Бетшева " (1654) и " Сузана " (1647).
The secret that enabled Rembrandt’s impasto style has been uncovered.
— eHive CMS (@ehive) Предишни изследвания заключиха, че Рембранд постигнал обвързвания с наслоение резултат, като комбинирал налични на холандския пазар през 17-и век материали, в това число оловно бяло, с ленено масло.
 
Резултатите от проучването са оповестени в Angewandte Chemie .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР