Международен форум за развитието на жилищния сектор събрa български и

...
Международен форум за развитието на жилищния сектор събрa български и
Коментари Харесай

През 2019 г. кадастърът ще покрива 94% от имотите

Международен конгрес за развиването на жилищния бранш събрa български и задгранични специалисти na Организация на обединените нации, Министерство на регионалното развитие, бизнесът, неправителствените организации и общинитe, с цел да обсъдят Националната жилищна политика, кадастъра, поддръжката и ръководството на сградния фонд, енергийната успеваемост, техническа паспортизация, стабилно развиване на обитаемоте места, ръководство на градската среда и дуги тематики значими за бранша.

Зам.-министърът на районното развиване Валентин Йовев разяснява, че 68 хиляди кв. километра или 13 милиона недвижими парцела (66%) са обхванати от кадастъра. Амбициозната цел е през 2019 г.да са покрити 94%.

По думите на Виолета Коритарова, изп.-директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър, тези 6% са дребните обитаеми места. А старите кадастрални проекти да бъдат цифровизирани, предложи тя.

Започва изработването на профилирани карти в кадастралната карта на страната, които ще дават подробни данни на парцелите и земята под тях, съобщи зам.-министърът.

Вестник „Труд“ е медиен сътрудник на събитието.
 img_9404  img_9411  img_9292  img_9349
Очаквайте детайлности!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР