Международен форум, посветен на 10-годишното активно и резултатно европейско и

...
Международен форум, посветен на 10-годишното активно и резултатно европейско и
Коментари Харесай

Международен форум, обсъждащ социалните услуги и заетостта, ще се проведе край Варна

Международен конгрес, отдаден на 10-годишното интензивно и резултатно европейско и национално партньорство в региона на обществените услуги и заетостта ще се организира край Варна, научи Moreto.net. Събитието се провежда от Министерството на труда и обществената политика, Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания, Националното съдружие на общините в Република България, Националния алианс за обществена отговорност и Община Варна.

В събитието ще вземат участие към 200 представители на държавни институции, на общините в България, ангажирани със обществени действия и услуги, както и представители на доставчиците и екипите на обществени услуги, неправителствени организации, работодатели, университети и други от цялата страна.

Гости на форума ще бъдат зам.-министърът на труда и обществената политика доктор Султанка Петрова, генералният секретар на EASPD господин Люк Зелдерло, ръководителят на Държавната организация за протекция на детето доктор Елеонора Лилова, изпълнителният шеф на Националното съдружие на общините в Република България госпожа Силвия Георгиева, зам. изпълнителният шеф на Агенцията за обществено подкрепяне госпожа Мая Василева, регионалният шеф на Варненска област господин Стоян Пасев, кметът на Община Варна господин Иван Портних, ръководителят на НАСО господин Георги Георгиев, представители на централни и районни институции от обществената сфера.

Сред акцентите във форума ще са настоящите аспекти в развиването на обществените политики в България и Европа и опциите за съдействие сред обществени услуги, работодатели, локални и държавни управляващи и всички заинтригувани страни в поддръжка на хората с увреждания. Изключителен интерес провокира тематиката за практическото приложение на новите закони за обществените услуги, за персоналната помощ и за хората с увреждания. Ще бъдат показани и дискутирани положителни практики в България и Европа, както и партньорството сред снабдители на обществени услуги, културни дейци и просветителни институции за поощряване интеграцията на хора с увреждания посредством изкуство и просвета.

Всяка от тематиките в програмата е настояща и е дефинирана към водещи въпроси и потребности в обществената сфера. Събитието обезпечава необятна естрада за разискване на положението и развиването на обществените услуги, за продан на информация и шерване на положителни практики. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР