Международен форум на тема „Нов поглед върху богатото културно наследство

...
Международен форум на тема „Нов поглед върху богатото културно наследство
Коментари Харесай

Форум във Враца представя културното наследство на България, Румъния и Словакия

Международен конгрес на тематика „ Нов взор върху богатото културно завещание на Европа – културните връзки сред България, Румъния и Словакия " се организира през днешния ден във Враца. Домакин на събитието бе Областна администрация в града под Околчица. Инициативата се организира в осъществяване на дейностите по Работна стратегия за 2018 година на Комуникационната тактика на Република България за Европейския съюз.
Областният шеф Малина Николова откри проявата и уточни, че тя се организира в Европейската година на културното завещание. „ Международната партньорска самодейност е естрада за показване пред обществеността на област Враца на богатото културно-историческо завещание на Румъния и Словакия посредством нашите дългогодишни другари и сътрудници от Долж и Нитра.Уверена съм, че следва реализация на бъдещи общи цели и доста взаимни планове “ – сподели в словото си Малина Николова.
Кметът Калин Каменов бе формален посетител на интернационалния конгрес. В самодейността участваха публични делегации от Окръжен съвет Долж, Република Румъния и Автономна област Нитра, Република Словакия, които посредством презентации показаха културно-историческото завещание на двете страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР