Международен фестивал, посветен на камерната музика, започва в Разлог в

...
Международен фестивал, посветен на камерната музика, започва в Разлог в
Коментари Харесай

Тридневен фестивал, посветен на камерната музика, започва в Разлог в петък

Международен фестивал, отдаден на камерната музика, стартира в Разлог в петък събота и неделя. Той ще се състои в читалището в града. Организаторите са израелското семейство, което живее в Разлог - Николай и Марина Фридман. Поканени са доста известни музиканти, показа Марина за предаването „ Преди всички “ по „ Хоризонт “:
„ Работим в Израел, само че постоянно идваме в Банско и в Разлог. Като музиканти, като туристи обиколихме целия свят, само че в някакъв миг разбрахме, че мястото ни е тук. Живеем в малко очарователно градче в Израел и това ни беше близко. Единственият минус е, че няма класическа музика тук “.

Николай Фридман режисира фестивала - избира изпълнителите и творбите. Той е цигулар,  работил в йерусалимския симфоничен оркестър 25 години.  Половин година откакто е напуснал, почнал да провежда камерни концерти в Израел. Така пристигнала и концепцията за подобен в България, където двойката си е купила парцел преди едвам няколко месеца.

Решихме в границите на три дни да преведем слушателя от леката класическа музика към нещо доста по –сериозно, сподели Марина Фридман
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР