Международен екип учени установи, че в ранната старост злобата може

...
Международен екип учени установи, че в ранната старост злобата може
Коментари Харесай

Злобата в ранна старост може да удължи живота

Международен екип учени откри, че в ранната напреднала възраст злобата може да удължи живота, написа уеб сайтът Лайф.

Порталът цитира взаимна разработка на експерти от канадския университет "Конкордия " и от Лайпцигския университет, оповестена в сп. "Сайколъджи енд ейджинг ".

Специалистите са следили група жители на възраст сред 59 и 93 години. Тези, които встъпили в старостта с остро отрицателни страсти и настървение, сами се заставили да водят по-активен метод на живот. Това е укрепило работата на мускулите на сърцето им. По този метод "начинаещите " старци били по-малко предразположени към инфаркти и инсулти.

За разлика от тях, участниците в опита, които ставали злобни на към 80-90 години, били подложени на противоположния резултат. Тогава неприятните страсти към този момент не предизвикали в тях физическа интензивност, а нараснали равнища на стрес. Той от своя страна в допълнение повреждал тяхното здраве.

В последна сметка интернационалният проучвателен екип стигнал до извода, че злобните хора в преклонна възраст по-често от другите страдат от възпаления и хронически заболявания. Техният живот е по-кратък спрямо тези, които са способни да открият любовта в заобикалящия ги свят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР