Международен екип учени установи, че с времето в Земята са

...
Международен екип учени установи, че с времето в Земята са
Коментари Харесай

На Земята падат все повече астероиди

Международен екип учени откри, че с времето в Земята са се сблъсквали от ден на ден метеорити , като количеството им внезапно се е нараснало през последните 290 милиона години, предават Асошиейтед прес и Франс прес.

 
За посочения интервал на нашата планета са паднали 2,6 пъти повече от тези небесни тела, спрямо предходните 700 милиона години .
 Снимката е илюстративна ThinkStock/Getty Images
За да изчислят честотата на конфликтите Ребека Гент от университета в Торонто и нейни американски и английски сътрудници са преброили кратерите на Луната , като отчели и тяхната възраст.

 
И нашият натурален сателит е бил подложен на същите небесни " бомбардировки " като Земята , като пропорциите са били съвсем идентични. Луната е като капсула на времето, тя ни оказва помощ по-добре да разберем какво се е случвало на нашата планета, настояват учените.-->
 Снимката е илюстративна ThinkStock/Getty Images
Специалистите взели на доклад кратерите с диаметър над 20 километра и тяхната възраст. Те се образуват при конфликт с метеорит с размер най-малко 800 метра. Екипът преброил 28 кратера, които не били по-стари от 290 милиона години и едвам девет на възраст сред 291 и 650 милиона години.

 Снимката е илюстративна ThinkStock/Getty Images
След като създали съответната екстраполация, учените достигнали до извода за 2,6 учестени конфликти през последните 290 милиона години , спрямо предходните 700 милиона .
 
Досега науката считаше, че с времето количеството на падналите метеорити на Земята е намалявало. Оказа се, че е тъкмо противоположното.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР