Международен екип учени е установил, че носенето на маска се

...
Международен екип учени е установил, че носенето на маска се
Коментари Харесай

Доказаха изключителната полза от маските в борбата с коронавируса

Международен екип учени е открил, че носенето на маска се явява извънредно по своята успеваемост защитно средство против заразяване със SARS-CoV-2 и снижава риска от заболяване с 53 %. Резултатите от проучването са оповестени в научното издание.

Изследователите провели метаанализ на предходни научни разработки, с цел да дефинират общата успеваемост на публичните ограничения за профилактика на заразяването с ковид, такива като носене на маски, обществено разграничаване и миене на ръце.

Анализът включвал осем научни проучвания, които показали намаляване на заболеваемостта от COVID-19, обвързвано с миенето на ръце, с 53 %, с помощта на миенето на ръце – с 53 % и заради обществено разграничаване – с 25%.
Резултатът от пандемията: все по-голяма интернет взаимозависимост и обществена паника
Влошаване на множеството душевен признаци са отбелязали японски учени, които са сравнили индикаторите на психическото здраве на хора прочие..

Общо учените разгледали 72 проучвания, от които 35% оценявали, а 37% - успеваемостта на всички съвкупни ограничения. Но заради нееднородността на данните анализът на резултатите по успеваемостта на такива ограничения като карантини, локдауни, затваряне на граници, учебни заведения и работни места се оказал неосъществим.

Изследвания, извършени в Съединени американски щати, открили, че затварянето на учебни заведения е понижило заболеваемостта с 63%, а смъртността – с 58 %, само че японски учени не открили такава връзка. В Саудитска Арабия се съобщавало за намаляване на заболеваемостта от COVID-19 с 4,9% чак осем седмици след въвеждането на карантина. Учени от Индия открили, че при неналичието на карантина предаването на се е нараснало 14 пъти. Изследвания, извършени в Съединени американски щати, са показали, че закриването на работни места е понижило предаването с 12-16 %. Изследване в ЮАР пък сочи, че всеобщата изолираност е снижила риска от заболеваемост с 14,1 %.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР