Международен екип с българско участие ще окаже спешна помощ на

Международен екип с българско участие ще окаже спешна помощ на ...

„Четири лапи“ спасява бедстващи лъвове в судански зоопарк.


Международен екип с българско участие ще окаже спешна помощ на оцелелите животни в зоопарка Ал Кураши в суданската столица Хартум, съобщиха от „Четири лапи“.

Снимки в социалните медии на изнемощелите от глад лъвове в зоопарка предизвикаха възмущение и загриженост по целия свят. Според информация от местни любители на животните, зоопаркът не получава достатъчно средства от властите, за да осигури изхранването на обитателите и това е довело до изключително тежкото им състояние.
Спасиха животните от „Зоопарка от Ада” (СНИМКИ) В операцията са участвали и служители от Парка за танцуващи мечки край Белица
Макар местни лекари и активисти да са опитали да окажат помощ на бедстващите животни, една от лъвиците е починала през уикенда, а друга остава в критично състояние. Освен оцелелите четири лъва, в зоопарка Ал Кураши се отглеждат още хиени, орли, костенурки и змии.
Снимка: Четири лапи
Екип от специалисти от Австрия, Германия, Франция, Холандия и България, воден от ветеринарния лекар д-р Амир Кхалил, вече пътува към Судан по покана на правителството на африканската държава. В следващите дни ще извърши медицински преглед на животните, ще окаже неотложна помощ и лечение. Очаква се експертите на „Чеири лапи“ да бъдат поканени да направят оценка и на други зоопаркове в Судан.
Шест спасени сърнички вече имат нов дом (ВИДЕО) Сред тях имаше такива, които бяха продавани в пликове на пазар
Организацията е една от малкото за защита на животните с опит в оказването на помощ за животни в държави, засегнати от военни конфликти или политическа нестабилност. През последните три години екипи на „Четири лапи“ спасиха бедстващи животни от зоопаркове в Мосул (Ирак), Алепо (Сирия) и Ивицата Газа.

Източник: btvnovinite.bg