Международен екип с българско участие ще окаже спешна помощ на

...
Международен екип с българско участие ще окаже спешна помощ на
Коментари Харесай

„Четири лапи“ спасява бедстващи лъвове в судански зоопарк

Международен екип с българско присъединяване ще окаже незабавна помощ на оживелите животни в зоопарка Ал Кураши в суданската столица Хартум. Публикувани в обществените медии фотоси на изнемощелите от апетит лъвове в зоопарка провокираха голямо публично отвращение и угриженост по целия свят. Според информация от локални фенове на животните, зоопаркът не получава задоволително средства от управляващите, с цел да обезпечи изхранването на жителите и това е довело до извънредно тежкото им положение. Макар локални лекари и деятели да са пробвали да окажат помощ на бедстващите животни, една от лъвиците е умряла през уикенда, а друга остава в сериозно положение. Освен оживелите четири лъва, в зоопарка Ал Кураши се отглеждат още хиени, орли, костенурки и змии.
 лъв iStock/Getty Images
Кампанията за спасяването на животните , подета от судански деятели, накара управляващите да извърнат внимание на казуса и да потърсят решение със съдействието на опитните специалисти на  „ Четири лапи “ Екип от експерти от Австрия, Германия, Франция, Холандия и България, воден от опитния ветеринарен доктор доктор Амир Кхалил, към този момент пътува към Судан по покана на държавното управление на африканската страна и в идващите дни ще извърши подробен медицински обзор на животните, ще окаже неотложна помощ и лекуване, ще обезпечи вярното им изхранване и взаимно с локалния отдел за дива природа към Министерството на вътрешните работи на Судан ще търси най-хубавото дълготрайно решение за животните. Очаква се специалистите на ЧЕТИРИ ЛАПИ да бъдат поканени да създадат оценка и на други зоопаркове в Судан.

 „ Четири лапи “ е една от дребното организации за отбрана на животните с опит в оказването на помощ за животни в страни, наранени от военни спорове или политическа неустойчивост. През последните три години екипи на организацията избавиха бедстващи животни от зоопаркове в Мосул (Ирак), Алепо (Сирия) и Ивицата Газа
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР