Международен екип от учени, ръководен от изследователи от Техническия университет

...
Международен екип от учени, ръководен от изследователи от Техническия университет
Коментари Харесай

Учени предвиждат катастрофално повишение на океаните

Международен екип от учени, управителен от откриватели от Техническия университет Нанянг в Сингапур, откри, че повишението на морското ниво през този век ще бъде по-голямо, в сравнение с се смяташе до момента. Техните открития са оповестени в списание Climate and Atmospheric Science.
Повече от 100 водещи създатели на научни изявления по тяхно искане оцениха увеличението на морското ниво. Изследователите също проучиха над хиляда публикации по тази тематика, съобщи БГНЕС.
В най-лошия и предстоящ сюжет морското ниво ще се увеличи до 1,3 метра преди края на този век, а след още 200 години тази маркировка към този момент ще бъде на надморска височина от 5,6 метра.
Учените считат, че вследствие на топенето на ледниците на Арктика и Гренландия равнището на океаните ще се усили доста. Забавянето на този развой може да понижи излъчванията на парникови газове.
По-рано Световната метеорологична организация съобщи, че междинната температура на планетата може да доближи рекордни стойности през 2020-2024.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР