Международен екип от следователи заяви, че чрез внимателен анализ на

...
Международен екип от следователи заяви, че чрез внимателен анализ на
Коментари Харесай

Международно разследване разкри: Руска ракета е свалила малайзийския самолет, ударен над Украйна

Международен екип от следователи съобщи, че посредством деликатен разбор на видеозаписи е открито, че ракетата "Бук ", която преди четири години е свалила самолета на малайзийските линии, изпълняващ полет MH17, е била докарана от основана в Русия съветска военна част, съобщи Асошиейтед прес.
Вилберт Паулисен от холандската национална полиция сподели през днешния ден, че ракетата е била на въоръжение на съветската 53-а зенитна ракета бригада, основана край град Курск. Показан бе филм, проследяващ съгласно следователите пътя на ракетата от Курск до Източна Украйна, съобщи Интерфакс.
Паулисен показа неокончателните резултати от следствието на свалянето на малайзийски аероплан, изпълняващ полет МН17. Пътническият аероплан, летящ от Амстердам за Куала Лумпур, бе ударен от ракета над Източна Украйна на 17 юли 2014 година Загинаха всички на борда - 298 души - пасажери и екипаж, съобщи Българска телеграфна агенция.
Русия отхвърля да е забъркана в свалянето на самолета.
На конференцията холандският прокурор Фред Вестербеке сподели, че има значителен прогрес в следствието, само че още не може да се каже кой и за какво е свалил самолета, съобщи ТАСС. Заподозрени по отношение на злополуката са няколко десетки души, сподели прокурорът.
Говорител на Европейската комисия прикани през днешния ден Русия да окаже цялостно подпомагане на интернационалния екип по следствието на нещастието с полет МН17.
Европейски Съюз изцяло поддържа работата на проверяващия екип. Призоваваме Русия да сътрудничи напълно за установяването на виновните. Държавите, които могат, би трябвало да подкрепят следствието. Русия до момента не е оказала подпомагане, добави представителят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР