Междуародна престъпна мрежа, която извършвала масови измами с платена телевизия,

...
Междуародна престъпна мрежа, която извършвала масови измами с платена телевизия,
Коментари Харесай

Международна престъпна мрежа спечелила 6.5 млн. евро от измами с платена телевизия

Междуародна незаконна мрежа, която правила всеобщи измами с платена телевизия, е била разкрита при огромна акция с присъединяване на няколко страни и координирана от Евроджъст в Хага. Казусът е казус за Европейския съюз и е резултат от сложни следствия, извършени от прокурори от Неапол и Рим, с поддръжката на правосъдни и полицейски органи от България, Германия, Гърция, Франция и Нидерландия.

Щетите, породени от незаконната формация, възлизат почти на 6.5 млн. евро, като застрашавали съществуването на доста законни снабдители на платена телевизия на пазара, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Преустановена е дейността на повече от 200 сървъра в Германия, Франция и Нидерландия, а над 150 PayPal акаунта на нарушители са блокирани. Днешната едновременна интервенция е довела до спиране на сигнала за феновете на противозаконната платена телевизия в Европа, които са се възползвали от абонамент надалеч под пазарната стойност.

По време на акцията са иззети доказателства, в това число сървъри, цифрово съоръжение, платежни принадлежности, регистрационни листове и друга инфраструктура. Идентифицирани са общо 22 обвинени лица от разнообразни националности.

Установено е, че незаконната група е почнала активността си през 2015 година Тя се занимавала с нелегално наново лъчение и продажба на артикули и услуги за заплащане за гледане, сходни на предлаганите от Sky Italia, Mediaset Premium, Netflix, Dazon и Infinity в разнообразни страни членки на Европейски Съюз и други страни.

Участниците са употребявали най-напредналия и ефикасен програмен продукт. Създадени са няколко станции за препредаване със специфични сървъри, с цел да се деактивира разшифроването на истинските стратегии и да се генерира противозаконния IPTV сигнал в нарушаване на Закона за интелектуалната благосъстоятелност.

Участниците в незаконната мрежа предложили на необятна аудитория от неподозиращи клиенти действителни платени телевизионни стратегии, кинематографични произведения и наличие при поискване на доста ниска цена. Нелегално добитите активи след това са прехвърляни в задгранични банкови сметки.

Членовете на незаконната група се проверяват за огромни измами, киберпрестъпност и пране на пари.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР