Между всички разговори за предложеният нов здравен модел, ние пропускаме

...
Между всички разговори за предложеният нов здравен модел, ние пропускаме
Коментари Харесай

Петър Москов: Ако НЗОК се замени с частни фондове, отговорността ще стане анонимна

Между всички диалози за препоръчаният нов здравен модел, ние пропущаме главният въпрос - кой да носи отговорността за системата на опазването на здравето? Отговорът на държавното управление е страната да излезе от отговорността си и на нейно място да влязат частни фондове, които да я носят. Това съобщи някогашният здравен министър Петър Москов в ефира на БТВ.

„ Това е политическо решение “, безапелационен бе той.

„ Държавата бяга от своите същностни функционалности. Ако си мислим, че един ще заплаща, а различен ще дефинира разпоредбите, това е наивно. Всички знаем, че който заплаща, той поръчва музиката “,

По думите му единствената цел на фондовете е да печелят. „ След време фондовете ще кажат, че са нужни още пари и ще вкарат някакъв по-строг надзор “, предвижда някогашният здравен министър. Той акцентира, че това е оттегляне на страната.

„ Когато в публичния фонд пуснеш частен интерес, той не е в интерес на обществото, а на частника “, акцентира Москов. Той даде образец с врачанската болница, в чийто двор бяха издигнати три частни лечебни заведения, а резултатът е, че през днешния ден болничното заведение не работи.

Москов разгласи, че поддържа предлагането на Ананиев, да се раздели на здравният пакет на главен и спомагателен. По думите му е било извънредно време да стане ясно за какви здравни услуги плащаме.

„ НЗОК би трябвало да остане главният дирек на опазване на здравето в страната. Ако той се размени с доста частни фондове, отговорността ще стане анонимна “, предизвести Москов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР