Между всички институции в една демократична държава трябва да има

...
Между всички институции в една демократична държава трябва да има
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Борисов и Радев са като две деца от отсрещните страни на улицата

Между всички институции в една демократична страна би трябвало да има едно здравословно напрежение, защото непрекъснато приказваме за салдото на управляващите. Още Монтескьо е прозрял, че гаранцията за триумф на едно общество е в неговите институции и колкото по-добре са уравновесени те, толкоз по-добре действат те, никой не се самозабравя и всеки си прави работата. Това сподели пред Novini.bg политологът Любомир Стефанов във връзка словесните престрелки сред премиера Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила и президента Радев Радев, в които беше намесено и името на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски Делян Пеевски е роден на 27 юли 1980 година Завършил е гимназия в София и право... към профила.

Проблемът е, че през цялото време на българския преход новата българска страна по този начин е конструирана, че президентът да бъде някъде там – не е нито изълнителна, нито законодателна, нито правосъдна институция, не съставлява никаква власт сама по себе си. Това, допускам, че е изнервяло до някаква степен всички жители на "Дондуков " 1 и затова виждаме това държание на президента, който желае да уплътни институцията, която оглавява и по тази причина сякаш от време на време минава положителния звук с жителите на "Дондуков " 2, които са законни представители на изпълнителната власт в страната, съобщи Стефанов.

Той уточни, че не намира разумно пояснение на намесването на Пеевски в размяната на остри реплики сред президента и премиера. Обяснявам си го по-скоро като прибързана реакция, защото обвиняванията, които президентът формулира директно или индиректно към премиера, намесвайки Пеевски, в последна сметка, в случай че министър председателят заведе дело за клюка, би трябвало да бъдат потвърдени в съда. Да се приказва на такова равнище сред президента и премиера наподобява детинско. Цялостното им държание наподобява като на две деца, застанали от отсрещните страни на улицата, които не могат да теглят чертата и да се схванат кой до каква степен може да си играе на улицата. Това щеше да бъде смешно, в случай че не беше трагично, когато става въпрос за президент и за министър председател на една страна. По тази причина считам, че Пеевски беше намесен от припряност от страна на президента - в опит "да забележим, в случай че гръмнем в тъмното, дали няма да уцелим някой заек, какво ще излезе от тази трънка ". Премиерът към този момент е играл тази обстановка няколко пъти – помним, че българи зад граница го питаха "като се погледнете в огледалото, не виждате ли Пеевски ", тъй че не може да бъде сюрпризиран по сходен метод, това значи, че президентът не се е подготвил, разяснява политическият анализатор.

Надявам се, че президентът и министър председателят ще спрат да си приказват през медиите. Държавните мъже нямат работа да ни изясняват на нас жителите какво мислят един за различен като застанат пред микрофон или камера - те работят на 300 метра един от различен, гледат си в прозорците. Цялото им държание наподобява в действителност лековато, акцентира Стефанов.

По думите му напрежението сред президента и премиера се трансформира в личностно. Политологът съобщи, че чака сходни словесни престрелки сред Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила и Бойко Борисов да зачестят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР