Между слуховете, интригите и поредица от инциденти преминаха дните от

...
Между слуховете, интригите и поредица от инциденти преминаха дните от
Коментари Харесай

Слухове, интриги и поредица от инциденти белязаха дните от изминаващата седмица

Между слуховете, интригите и поредност от произшествия минаха дните от изминаващата седмица. Обявената промяна на министри в кабинета по този начин и не се случи, провали я случайността, може би, и до момента в който министър председател и президент не можаха да намерят вярната периодичност в стиковката сред институциите, човек от народа купи  сериозния мажоритарен дял на Топлоелектрическа централа Варна, тъй като се оказа най-хубавият вложител.
Междувременно серия полицейски акции завършиха без сериозен резултат, само че подобен се получи за двама публицисти, които полуслучайно бяха арестувани с белезници за няколко часа. И по този начин сред случайностите, буксуваща кадрова промяна и упованието, че нещо се случва минаха седемте дни.

В обаян кръг се завъртяха ръководещите, оповестената промяна на трима министри към момента буксува. Оптимистично стартира съдружният съвет в понеделник, който решаваше ориста на тримата министри в оставка. Още тогава незадълбочено се прокара подозрението Волен Сидеров бе неудовлетворен от неналичието на реакция на думите на вицепремиерът Валери Симеонов, че министър председателят разрушава държавността

Очакваше се трите министерски оставки, подадени поради злополуката край Своге, да бъдат импортирани за разискване в Народното събрание в четвъртък и да бъдат подкрепени. От Българска социалистическа партия считат, че гласуването на министерските оставки е отсрочено заради неприятната връзка сред админстрациите на Министерски съвет и Президентството

В понеделник ще има нов съдружен съвет при премиера Борисов, още тогава ще е ясна новата кандидатура за транспортен министър. В сряда се чака министерските оставки и номинациите за нови министри да бъдат гласувани в пленарната зала.

Автобусите би трябвало да разполагат с предпазни колани и видеорегистратори. Превозвачите ще имат девет месеца  гратисен интервал за съоръжение на рейсовете с колани, като след приключване на периода ще подлежат на наказания. Това одобриха дефинитивно народните представители.  

Варненският областен съд остави в ареста 25-годишния Петър Здравков, който блъсна балетиста от Варненската държавна опера Мартин Чикалов. Здравков не е имал шофьорска брошура и два пъти е бил глобяван за това. На протестно шествие в столицата в памет на починалия 14 неправителствени организации желаеха среща с премиера. Те упорстват за работещи институции, които да подхващат съответни дейности за преустановяване на войната по пътищата.

Подробности можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР