Между Северна Македония и България съществуват добросъседски отношения. България беше

...
Между Северна Македония и България съществуват добросъседски отношения. България беше
Коментари Харесай

Германският посланик в Скопие: Договорът с България трябва да се приложи

Между Северна Македония и България съществуват добросъседски връзки. България беше първата, която призна Северна Македония за самостоятелна и е мощен покровител на европеизацията на целия район, изключително на процеса на доближаване на Северна Македония с Европейски Съюз.
Още по тематиката
" Освен това има съглашение за добросъседство и съгласно мен то би трябвало да бъде изпълнено с живот и затова да бъде приложено ", сподели немският дипломат в Скопие Анке Холщайн, представена от македонският " Фокус ".

В изявление за " Студио 10 " по " ТВ 24 " Холщайн акцентира, че Германия ще остане мощен покровител на Северна Македония.

" Важно е да се употребява времето за промени и да се донесе Европа в Северна Македония ", споделя още Холщайн.

Тя даде за образец Елисейския контракт, наблягайки, че той не загатва никакви спънки като еднаквост, език и история сред Франция и Германия, съобщи " Фокус ".

" Елисейският контракт е подписан 18 години след края на Втората международна война и постави завършек на т.нар " изконна омраза " сред двете страни, като сътвори политическа, правна и алегорична основа за взаимно съдействие ", сподели посланикът.

По отношение на Европейския съюз тя акцентира, че той е общественост от полезности: народна власт, господство на закона, самостоятелна правосъдна система, свободни медии и цялостно тъждество за всички.

" Това са полезности, на които се основава Европейски Съюз като цяло, и това е нашият девиз " единение в многообразието ". Не би трябвало да толерираме в държавите-членки развиването на събития, които са надалеч от тези полезности ", сподели Холщайн.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР