Между САЩ и Китай борбата за доминиране в интернет е

...
Между САЩ и Китай борбата за доминиране в интернет е
Коментари Харесай

FAZ: "Студената технологическа война" между САЩ и Китай заплашва с глобални последствия

Между Съединени американски щати и Китай битката за доминиране в интернет е в разгара си, написа Frankfurter Allgemeine.

И тази „ студена софтуерна война “ заплашва с световни последствия, предизвестиха специалисти по време на една от полемиките на подиума на Световния стопански конгрес в Давос, проведена с присъединяване на немското издание.

Между Съединени американски щати и Китай битката за доминиране в интернет е в разгара си, написа Frankfurter Allgemeine.

И тази „ студена софтуерна война “ заплашва с последици целия свят, предизвестиха участниците в една от полемиките за подиума на Световния стопански конгрес в Давос, проведена с присъединяване на немския вестник.

По-специално, вследствие на тази борба Интернет може да се „ раздели на разнообразни системи “, се споделя в обявата.

"Търговия, сигурност, целият живот - през днешния ден това е технология и по тази причина тук приказваме за тотална студена война сред няколко блока ", съобщи Самир Саран, началник на индийския проучвателен институт ORF по време на полемиката.

Ученият от Индия даже назовава протичащото се „ балканизацията на Интернет “, споделя Frankfurter Allgemeine.

От своя страна ръководителят на английския проучвателен институт IISS Джон Чипман обърна внимание на обстоятелството, че в допълнение към Съединени американски щати и Китай „ Иран, Русия и Корея са разкрили, че е допустимо да нападат враговете си посредством Интернет “.

Мишел Цейтлин, основателка на американската компания Cloudflare, предизвести за икономическите рискове, подбудени от разделянето на Интернет на разнообразни системи със лични правила и стандарти.

"Ако това се случи, тогава най-много това ще помогне на огромните концерни, защото те имат ресурсите да се приспособяват към тези разнообразни системи ", изясни създателката на американската компания.

На дребните компании в такива условия ще им бъде извънредно мъчно, тъй като не имат такива запаси и заради това вероятностите им за напредък ще бъдат доста лимитирани, увери Мишел Цейтлин по време на полемиката на подиума на Световния стопански конгрес в Давос.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР