Между привличането и истинската любов има голяма разлика. И, вярвате

...
Между привличането и истинската любов има голяма разлика. И, вярвате
Коментари Харесай

Истинската любов се усеща от първото докосване, при което настръхваш

Между привличането и същинската обич има огромна разлика. И, вярвате или не, не постоянно е явно за някого, когато обича различен. Любов ли е – или нещо друго? Влюбени ли са? Какви са знаците? Как да познаеш?

Типичният отговор на всички горепосочени въпроси: „ Знаеш, когато го усетиш “. Проблемът е, че този отговор, въпреки и чудноват, е – изрично погрешен – най-малко за някои от нас. Основната причина за това е – и това е основен миг – че „ хората се разграничават по степента, в която познават и могат да разграничат личните си страсти “.

Истинската обич, а не просто привличане: признаци

Винаги го гледате в лицето или в очите 

Погледът в очите е мощен индикатор за сантиментални усеща и е главната разлика сред привличането и любовта. Когато сте влюбени, пробни изследвания демонстрират, че зрителното внимание се концентрира повече върху чертите на лицето на другия – в това число очите. Когато той фокусира погледа си към тялото – което не е изненадващо, като се има поради, че „ взирането в тялото “ господства образното внимание както преди, по този начин и по време на сексуален акт.

С подготвеност вършиме жертви

Когато сме влюбени в някого, ние сме прекомерно подготвени да помогнем на секундата без да се замислим за следствията. Личната жертва и обич постоянно са неразделни съставни елементи на една щастливо влюбена двойка. Психолозите назовават тези жертви „ скъпоструващи сигнали за обвързване “, дефинирани като „ държания, които изискват обилни жертви, може би във време, страсти или финансови запаси.

Има единствено „ Ние “, а освен „ Аз “

Думите, които човек употребява, когато разказва взаимно афективна обстановка, нормално са точна мярка за това по какъв начин се усещат към този човек. Така че, в случай че не сте сигурни по какъв начин се усеща някой към вас, обърнете внимание на думите му – изключително на думите и фразите, които са склонни да повтарят.

Получаването на малко по-специфични за езика думи в множествено число като „ ние “, „ нас “ или „ наши “ нормално се употребяват повече с някой, който обичаме. Единични думи като „ аз “  нормално се употребяват по-малко. Контекстът обаче има значение в такива обстановки. Ще забележите, че тези думи са постоянно употребявани сюжети, включващи запаси (напр. „ наши неща “, „ ние купихме “ и т.н.)

Вие сте добре с известна взаимозависимост

Преди да се задълбочим в четвъртия знак – ето едно предизвестие: личността има огромно значение. Всички сме осведомени с два общи вида персона: интровертност и екстровертност. Първото изисква доста повече време уединено, в сравнение с второто, даже при сантиментални връзки. (Обаче и двамата нормално се нуждаят от по-малко време уединено, преди да изпитат обич.)

Като оставим настрани такива „ квалификации “, доказателствата демонстрират, че хората, които са „ мощно стимулирани да усилят близостта – като тези, които са влюбени – към този момент не поддържат отрицателни възгледи за взаимозависимост, когато става въпрос за техния любовен интерес “.

Откривате, че този човек ви липсва

Да, надали ще ви липсва някой, към който изпитвате мощно привличане. Когато сте същински влюбени, стартирате да си мислите за този човек всеки ден. Усещате неналичието му и желаете да прекарвате допустимо повече време дружно. Може би даже ви въздейства на настроението, когато не сте дружно и още повече, когато сте скарани. Любовта се познава – по погледа, държанието, усмивката. А неналичието на обич – още повече.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

 

 

 

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР