Между първо и второ четене на бюджета трябва да постигнем

...
Между първо и второ четене на бюджета трябва да постигнем
Коментари Харесай

БСП и Български възход проведоха среща за бюджета

" Между първо и второ четене на бюджета би трябвало да реализираме единодушие за рационални промени, тъй че при удължение на действието му за идната година да има гаранции, че няма да се стигне до финансови усложнения. "

Това сподели водачът на социалистите Корнелия Нинова на срещата сред Българска социалистическа партия и " Български напредък ", на която съществена тематика бе бюджета за 2023 година.

" Абсолютно правилно е, че щеше да е добре да вървят редом диалозите за сформиране на трайно и устойчиво болшинство, тъй като виждате, че тези плаващи болшинства са извънредно рискови какво ще се одобри в последна сметка. Но както виждате, тези диалози не вървят сполучливо.

Така че хубаво е да се водят диалози за държавно управление, само че позволете да изразим своите опасения, че до момента в който ги има тези политически несъгласия и конфликти, губим време за бюджета, а към този момент сме средата на ноември. Не можем да си позволим да оставим хората през зимата в това положение, което е в този момент, както са в този момент нещата ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

Лидерът на " Български напредък " Стефан Янев изиска измененията в бюджета да бъдат уравновесени.

" Нещата съгласно мен би трябвало да вървят редом – от една страна да се приказва за сформиране на болшинство, което да поддържа държавно управление, което да бъде в положение посредством закона за държавния бюджет да обезпечи работата в систематичен порядък, тъй като е доста значимо да намерим салдото - тези евентуално увеличени обществени разноски да не бъдат за сметка на нови заеми. Не, не споделям, че някой залита, само че е допустимо да се получи клатушкане и по-късно да е вероятно мъчно за идващото държавно управление и идващия парламент да търси метод по какъв начин да компенсира вероятни такива неточности ", съобщи Стефан Янев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР