Между осем и десет души са били убити при стрелба

...
Между осем и десет души са били убити при стрелба
Коментари Харесай

Поне 8 жертви след поредна стрелба в училище в САЩ

Между осем и 10 души са били убити при пукотевица в гимназия в Санта Фе, на към 65 километра южно от Хюстън, Тексас, заяви BBC, базирайки се на данни от локалната полиция. Шериф Ед Гонзалес е декларирал пред кореспонденти, че множеството от починалите са възпитаници. Инцидентът е станал при започване на деня, когато децата са влизали в клас. Стрелецът към този момент е арестуван - той също е възпитаник.

Полицията заяви в Туитър, че в учебното заведение и в региона са открити експлозиви и предизвести локалните поданици да бъдат нащрек за съмнителни пакети, и да алармират на 911, в случай че открият нещо неправилно.

Това е най-смъртоносната пукотевица в щатско учебно заведение, след нападението от февруари в Паркленд, Флорида. Тогава при пукотевица в гимназия в града починаха 17 души, главно възпитаници, което докара до основаване на национална младежка акция за надзор на оръжията в Съединени американски щати.

#UPDATE There have been explosive devices found in the high school and surrounding areas adjacent to the high school. Because of the threat of explosive items, community members should be on the look-out for suspicious packages and anything that looks out of place.
— Santa Fe ISD (@SantaFeISD) May 18, 2018

Президентът Доналд Тръмп, който по това време е участвал на събитие за промяна в пандизите в Белия дом, назова офанзивата " безусловно ужасяваща ".

Междувременно стана ясно, че застрахователните компании в Съединени американски щати работят върху нова ниша в бранша: застраховка от " дейни стрелци ". Според репортаж на Reuters от 14 февруари тази година, когато 17 души бяха убити по време на пукотевица в гимназия във Флорида, учебни заведения от региона са закупили застраховки за 3 млн. $ против стрелци. Вижте повече в този текст: Застрахователите в Съединени американски щати с нов бизнес: застраховка против " дейни стрелци "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР